Case Glam Styling – WordPress-julkaisujärjestelmällä modernit kotisivut yritykselle

Artikkelit

Cradia.fi / Artikkelit / Case Glam Styling – WordPress-julkaisujärjestelmällä modernit kotisivut yritykselle

Case Glam Styling – WordPress-julkaisujärjestelmällä modernit kotisivut yritykselle

WordPress on syystäkin yksi suosituimmiksi nousseista maksuttomista sisällönhallintajärjestelmistä. Se on alkujaan suunnattu bloggaajille, mutta sittemmin se on levinnut maailmanlaajuisesti laajaan käyttöön myös perinteisten kotisivujen julkaisualustana.

Olemme täällä tiivistäneet WordPressin merkittävimmät hyödyt. Näitä hyötyjä lähdimme alkuvuonna tavoittelemaan yhdessä kampaamoyrittäjä Riikan kanssa, jonka luotsaaman Parturi-Kampaamo Head Zonen (Alberga Glam Styling) kotisivut kaipasivat ulkoasun ja sisällön päivittämistä. Keskeistä oli toteuttaa uudet sivut mobiilioptimoituina ja panostaa hakukonenäkyvyyteen. Hakukoneoptimoinnin tuloksista kerromme tarkemmin vielä alkukesällä.

Käyttäjäystävälliset ja modernit kotisivut

Glam Styling on ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen tähtäävä koko perheen parturi-kampaamo Espoon Leppävaarassa Sellon välittömässä läheisyydessä. Parturi-kampaamon omistaja Riika kertoo yrityksen panostavan rauhallisen ja lämpimän tunnelman luomiseen ja kiireettömään asiakaspalveluun. Parturi-kampaamon modernit tilat on sisustettu tarjoamaan parhaat mahdolliset puitteet kiireettömälle irtiotolle arjesta.

Projektin alkuvaiheessa kävimme yhdessä läpi uusien kotisivujen visuaalisen ilmeen suunnitteluun liittyviä toiveita. Riika toivoi kotisivujen viestivän kävijöilleen parturi-kampaamon ydinarvoja. Värimaailmaa hahmoteltiin tämän toiveen pohjalta valmiita värikarttoja hyödyntäen. Sivustolle valikoitui raikkaan ja kevyen ilmeen antava väripaletti – ruskeanharmaa, puuteriroosa ja valkoinen. Kuvat valittiin muun muassa Wellan materiaalipankkia hyödyntäen väripalettiin sopiviksi.

Kotisivujen mobiiliystävällisyys

Kotisivujen uudistamisprojektin yhtenä keskeisenä ajurina oli sivuston mobiilikäytön mahdollistaminen. Vanha sivusto toimi puutteellisesti mobiililaitteilla ja saattoi sen vuoksi karkottaa nopeasti osan sivustolla vierailevista kävijöistä. Nykypäivänä suuri osa hakukoneiden käyttäjistä selaa sivustoja kännykällä tai tabletilla ja myös hakukoneet arvostavat mobiilioptimoituja sivustoja muita enemmän.

Koska Glam Stylingin uudet kotosivut toteutettiin WorPress-alustaa hyödyntäen, oli sivuston mobiilikäytön huomiointi vaivatonta. WordPressin yhtenä isona hyötynä on juuri responsiivisuus – WordPressillä toteutetut verkkosivut mukautuvat aina käyttäjän päätelaitteen näytön koon mukaan. Parturi-kampaamon kotisivujen tärkein toiminto on ajanvaraus. Uudelle mobiililaitteissa saumattomasti toimivalle sivustolle upotettiin käyttäjäkokemukseen keskittyen Timma.fi -ajanvaraus, mikä tekee ajan varaamisesta sivustolla vierailevalle helppoa.

Muita WordPressin tuomia hyötyjä

Glam Stylingin kotisivujen kohdalla korostui hyötyinä edellä mainittujen ohella myös web-käyttöliittymän helppokäyttöisyys. Sen käyttö ei vaadi teknistä osaamista ja käyttöliittymän saa halutessaan myös suomenkielisenä. Lisäksi jo se, että WordPress toimii internetin yli, toi parturi-kampaamoyrittäjän arkeen helpotusta. Uutta sivustoa voi nyt päivittää milloin ja mistä tahansa, jopa kännykällä tai tabletilla julkaista ja muokata sivuston sisältöä.

Yhtenäinen visuaalinen ilme on vahvan brändin perusta

Yhtenäinen visuaalinen ilme on vahvan brändin perusta

Moni yritys pohtii, millainen visuaalinen ilme houkuttelee potentiaalia asiakkaita markkinoinnin eri kanavissa. Värien, kuvien, tekstin ja erilaisten efektien käyttö kannattaa suunnitella huolella. Erityisen tärkeää on kuitenkin varmistaa, että yrityksen visuaalinen...

lue lisää
Kotisivujen uudistamista suunnittelevan muistilista

Kotisivujen uudistamista suunnittelevan muistilista

Yritykselle kotisivut ovat sen digitaalisen markkinoinnin kulmakivi. Mistä sitten tietää, millaiset ovat hyvät kotisivut? Käsite on vähintäänkin suhteellinen, mutta tiettyjä hyvien kotisivujen peruselementtejä on mahdollista listata.  Kotisivujen laadun mittarina...

lue lisää
Hakukoneoptimoidut kotisivut digimarkkinoinnin työkaluna

Hakukoneoptimoidut kotisivut digimarkkinoinnin työkaluna

Riippumatta siitä, oletko itse toteuttamassa digitaalista markkinointia yrityksellesi vai ostatko sitä ulkopuoliselta ammattilaiselta, kannattaa digitaalisen markkinoinnin perusteet ja erityisesti sudenkuopat selvittää ennen tuumasta toimeen ryhtymistä.  Alan...

lue lisää