Rel=nofollow -tagi haasteena linkkien rakentamisessa

SEO-opas

Cradia.fi / Hakukoneoptimointi / SEO-opas / Rel=nofollow -tagi haasteena linkkien rakentamisessa

Rel=nofollow -tagi haasteena linkkien rakentamisessa

Laadukkaiden linkitysten keräämisestä osaltaan haasteellista tekee se, että sivuston ylläpitäjä voi halutessaan lisätä linkkiin rel=nofollow -tagin, joka ohjaa hakukoneita jättämään linkin indeksoimatta. Tämä johtaa käytännössä siihen, että kyseinen linkki on sivustosi hakukonenäkyvyyden kannalta merkityksetön.

Tietyillä sivustoilla kyseistä tagia käytetään kaikissa linkityksissä. Toimenpiteellä pyritään estämään linkkien spämmäys. Esimerkiksi suosituilla keskustelufoorumeilla, uutissivustojen kommenttiosioissa ja sosiaalisessa mediassa käyttäjien jakamiin linkkeihin liitetään rel=nofollow -tagi. Myös maksetut mainokset (Google, Facebook, jne.) sisältävät kyseisen tagin.

Mikäli linkittyvä sivusto ei sisällä suurta määrää muita linkkejä, tulkitsee hakukoneet linkityksen laadukkaammaksi. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta erilaisten linkkilistojen käyttäminen oman sivuston hakukonenäkyvyyden parantamiseen on olematon.

Yhtenäinen visuaalinen ilme on vahvan brändin perusta

Yhtenäinen visuaalinen ilme on vahvan brändin perusta

Moni yritys pohtii, millainen visuaalinen ilme houkuttelee potentiaalia asiakkaita markkinoinnin eri kanavissa. Värien, kuvien, tekstin ja erilaisten efektien käyttö kannattaa suunnitella huolella. Erityisen tärkeää on kuitenkin varmistaa, että yrityksen visuaalinen...

lue lisää
Kotisivujen uudistamista suunnittelevan muistilista

Kotisivujen uudistamista suunnittelevan muistilista

Yritykselle kotisivut ovat sen digitaalisen markkinoinnin kulmakivi. Mistä sitten tietää, millaiset ovat hyvät kotisivut? Käsite on vähintäänkin suhteellinen, mutta tiettyjä hyvien kotisivujen peruselementtejä on mahdollista listata.  Kotisivujen laadun mittarina...

lue lisää